Stockholms maskinkonsult AB

Företaget bildades 2018 av Tomas, Martin Wetterlund och Klas Gröning som ett driftbolag åt DKLBC Hyresmaskiner. Vid grundandet av bolaget fanns det 23 entreprenadmaskiner för uthyrning och 2024, när bolaget blev ett fristående uthyrningsbolag finns det ca 160 st entreprenadmaskiner.

Bröderna Wetterlund har en bakgrund från uthyrningsbranschen som går tillbaka till 2002 (Wetterlunds Hyresmaskiner)


 


Personal

Här kommer en liten presentation vilka vi är.

Klas Gröning VD

Detta är en beskrivning av en anställd. Berätta om den anställda för sidans besökare, till exempel om erfarenhet, utbildning eller passioner.

Tomas Wetterlund vVD

Har kört kranbil, lastväxlare, maskintrailer i större delen av livet, började med hyresmaskiner 2002 har även haft butik i flera år och sålt arbetskläder och handverktyg.  

Martin Wetterlund Ordförande

Har kört grävmaskin, maskintrailer och kranbil i många år, Är med i dagliga verksamheten på halvtid. Driver även restaurangen Grogg och Toast på Rindö. 

Daniel Sundström

Är från Åkersberga,började på SMK 2023 som säljare, har tidigare jobbat med sälj i många år.

Torbjörn Johansson

Tobbe sköter nästan alla leveranser av maskiner mellan 2,5 - 14 ton, han hinner mycket men emellanåt får vi ta in hjälp för han måste ju också få sova ibland.

Mikael Dahlin

Micke  är en del av teamet som håller maskinerna rena och snygga inför leverans. Ibland kör han även leveranser och returer av maskinerna.